ZADE VITAL MARINE KOLAJEN SÜPER LİF 28 TOZ SAŞE
Balık Kaynaklı Kolajen
- Zade Vital Marine Kolajen Süper Lif Hidrolize Balık Kolajeni, Karnıyarık Otu Tohumu, Hyaluronik Asit, Vitamin C, Hidrolize Elastin, Üzüm Çekirdeği Ekstresi, Çinko, Süperoksit Dismutaz, Biotin İçeren Takviye Edici Gıda
Denizden Gelen Güzellik
“Hem Işılda Hem Hafifle!”
- Zade Vital Marine Kolajen serisi, dünyanın önde gelen uzman hammadde sağlayıcıları ile iş birliği içinde geliştirilmiştir.
- Marine Kolajen serisi, cilt ile uyumlu Tip 1 kolajeni daha fazla içeren hidrolize balık kolajeni ile kanıtlanmış etkinliğe sahip, sinerjik etki sağlayan içeriklerin güç birleşiminden meydana gelmiştir.
- Marine Kolajen Toz Saşe, patentli özel formül olan Collactive™, hyaluronik asit, vitamin ve minerallerle cilt bütünlüğüne çok yönlü destek sağlar.
- Patentli içeriği ile 28 günde kanıtlanmış etkinlik sağlar.
- Pazarda ilk Karnıyarık Otu (Psyllium) Tohum Kabuğu Tozu içeren deniz kaynaklı kolajendir.
Collactive™ Balık Kollajeni: Collactive™, sağlıklı dermis yapısında bulunan normal konsantrasyona eşit balık kolajeni ve elastin oligopeptitlerinin birleşiminden meydana gelen etkinliği kanıtlanmış, patentli bir formüldür. Balık kolajeni, cildin temel yapısında bulunan tip 1 kollajeni daha fazla içerir. 2000 dalton molekül ağırlığına sahiptir. Düşük molekül ağırlığı ve küçük partikülleri sayesinde daha iyi çözünür, kolayca sindirilir. Bağırsaklardan kolay emilir, hızlıca dolaşıma katılır.
Elastin: Sağlıklı dermis yapısında bulunan normal konsantrasyona eşit elastin içerir.
Hyaluronik Asit: Kendi ağırlığının yüzlerce katı kadar suyu tutar.
Üzüm Çekirdeği Ekstresi ve Flavonoidler: Yüksek proantosiyanodin içeriği sahiptir. Kollajenin etkinliğini destekler.
Kavundan Elde Edilen Süperoksit Dismutaz: Serbest oksijen radikallerinin etkisinin azaltılmasına yardımcı olur.
Biotin ve Çinko normal cildin ve saçın korunmasına katkıda bulunur.*
C Vitamini cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kolajen oluşumuna katkıda bulunur.*
Çinko normal tırnakların korunmasına katkıda bulunur.*
Zengin lif kaynağı Karnıyarık otu (Psyllium) tohum kabuğu tozu içeriği ile günlük lif ihtiyacını tamamlamaya katkıda bulunur. Tokluk hissine, hafiflemeye yardımcı olur.
Karnıyarık otu, sindirim sistemine, bağırsak hareketlerine ve dışkılama zorluğuna karşı yardımcı olur.
Karnıyarık otu tohumunun kan şekeri dengesine destek olduğu da belirtilmektedir.
Mango aromalı egzotik lezzeti ile lif katkısı ile kolajen kullanımını keyifli bir hale getirir.
Hava almayan, tekli toz saşe formu ile dilediğiniz her yerde hijyenik ve pratik bir kullanım sağlar.
Net miktar: 28 Toz Saşe
KULLANIM TALİMATI
11 yaş üzeri ve yetişkinlerde besin desteği olarak, günlük 1 saşenin oda sıcaklığında 1 bardak suda (200 ml / 6,76 fl oz) eritilerek bekletmeden tüketilmesi tavsiye edilir. ½ bardak su (100 ml/3,38 fl oz) kullanımında puding formunda tüketilebilir.
TATLI ANLARINIZI ZENGİNLEŞTİRİN!
- 1 bardak (200 ml) oda sıcaklıgında su, süt, meyve suyu, kefir ya da smoothie içecekleriniz ile karıstırarak bekletmeden içebilirsiniz.
Karnıyarık Otu (Psyllium) tohum kabuğu tozu jelleştiği için bekletmeden hemen içmeniz önerilir. - 1/2 bardak (100 ml) kullanmanız durumunda puding formunda tüketebilirsiniz. Yoğurt, meyveli yoğurt, granola ve yemişlerle karıştırıp zindelik dolu kaseler oluşturabilirsiniz.
Uyarılar
Tavsiye edilen günlük kullanım dozunu aşmayınız. Takviye edici gıdalar normal beslenmenin yerine geçemez. Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve orijinal ambalajında saklayınız. 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında, ağzı sıkıca kapalı olarak, ışıktan koruyarak saklayınız. İlaç değildir. Hastalıkların önlenmesi veya tedavi edilmesi amacıyla kullanılmaz. Hamilelik ve emzirme dönemi ile hastalık veya ilaç kullanılması durumunda doktorunuza danışınız. Kesilmiş veya açılmış ambalajları satın almayınız. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktorunuza başvurunuz.
Takviye Edici Gıda Onay No: 020863-10.06.2024
Alerji Uyarısı
Balıktan elde edilmiş içeriğe sahiptir. Balık ve deniz ürünlerine alerjisi olanlar dikkatli kullanmalıdır.
Referanslar:
*Gıda ve Takviye Edici Gıdalarda Sağlık Beyanı Kullanımı Hakkında Yönetmelik (20/04/2023 /32169).De Luca, Chiara, et al. “Skin Antiageing and Systemic Redox Effects of Supplementation with Marine Collagen Peptides and Plant-Derived Antioxidants: A Single-Blind Case-Control Clinical Study.” Oxidative medicine and cellular longevity 2016 (2016). 2.Proksch, E., et al. “Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis.” Skin pharmacology and physiology 27.3 (2014): 113-119. 3. Chiara De Luca et al.Skin Antiageing and Systemic Redox Effects of Supplementation with Marine Collagen Peptides and Plant-Derived Antioxidants: A Single-Blind Case-Control Clinical Study Oxid Med Cell Longev. 2016; 2016: 4389410. Published online 2016 Jan 19. 4. Sara Sibilla, et al.An Overview of the Beneficial Effects of Hydrolysed Collagen as a Nutraceutical on Skin Properties: Scientific Background and Clinical Studies 5. Gurgaon, India Novel Enzymatic Method for Preparation and Characterization of Collagen Film from Swim Bladder of Fish Rohu (Labeo rohita)Ramasamy Sripriya, Ramadhar Kumar Sree Balaji Medical College & Hospital, Bharath University, Chennai, India Department of Life Sciences (R&D), Datt Mediproducts Ltd. Food and Nutrition Sciences Vol.06 No.15(2015), 6. Chiara De Luca, et al. Skin Antiageing and Systemic Redox Effects of Supplementation with Marine Collagen Peptides and Plant-Derived Antioxidants: A Single-Blind Case-Control Clinical Study Volume 2016 |Article ID 4389410 | 7. Chalamaiah, M., R. Hemalatha, and T. Jyothirmayi. “Fish protein hydrolysates: proximate composition, amino acid composition, antioxidant activities and applications: a review.” Food Chemistry 135.4 (2012): 3020-3038. 8. A. Alemán Antioxidant activity of several marine skin gelatins, Author links open overlay panel – Food Science and Technology Volume 44, Issue 2, March 2011, Pages 407-413 9. Chiara De Luca et al., Skin Antiageing and Systemic Redox Effects of Supplementation with Marine Collagen Peptides and Plant-Derived Antioxidants: A Single-Blind Case-Control Clinical Study 10. Z E Sikorski,et al. The role of collagen in the quality and processing of fish PMID: 6386337 DOI: 10.1080 /10408398409527393 11. Alemán, A., et al. “Antioxidant activity of several marine skin gelatins.” LWT-Food Science and Technology 44.2 (2011): 407-413. 12. Food and Nutrition Sciences Vol.06 No.15(2015), Article ID:61421,11 pages10.4236/fns.2015.615151A Novel Enzymatic Method for Preparation and Characterization of Collagen Film from Swim Bladder of Fish Rohu (Labeo rohita)Ramasamy Sripriya, Ramadhar Kumar Sree Balaji Medical College & Hospital, Bharath University, Chennai, India Department of Life Sciences (R&D), Datt Mediproducts Ltd., Gurgaon, India. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10389520/Roger D. Gibb, PhD, 1 Kyle J. Sloan, PharmD,1 and Johnson W. McRorie, Jr, PhD, FACG, AGAF, FACN1.Psyllium is a natural nonfermented gel-forming fiber that is effective for weight loss: A comprehensive review and meta-analysis. J Am Assoc Nurse Pract. 2023 Aug; 35(8): 468–476. 2. Amjad Ali Bacha, Zia Ud Din, and Imran khan, Effect of Psyllium husk fiber and lifestyle modification on human body insulin resistance, Nutrition and Metabolic Insights Volume 15: 1–9. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31919936/. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6358997/. Jonna Jalanka 1,2 , Giles Major 2 , Kathryn Murray 2, Gulzar Singh 2, Adam Nowak 3, Caroline Kurtz 4, Inmaculada Silos-Santiago 5, Jeffrey M. Johnston 6, Willem M. de Vos 7 and Robin Spiller 2,*. The Effect of Psyllium Husk on Intestinal Microbiota in Constipated Patients and Healthy Controls Int J Mol Sci. 2019 Jan; 20(2): 433.