Ağzınıza Sağlık

Ağız sağlığı ile genel sağlık arasında doğrudan bir ilişki olduğu birçok çalışma tarafından kanıtlanmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, her yıl yaklaşık 36 milyon insan “genel sağlığı etkileyen ve bulaşıcı olmayan hastalıklar” olarak tanımlanan kardiyovasküler problemler, diyabet, kanser ve solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Bununla birlikte, bilimsel veriler diş çürüklerinin en yaygın kronik hastalıklardan biri olduğunu göstermektedir. Ağız ve diş sağlığı, hayati rahatsızlıkların bir kısmında ortak risk faktörlerine sahip olduğundan, diş çürükleri ve diş eti hastalıkları, önlenebilir pek çok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır.

Hangi durumlarda dişlerde hassasiyet oluşabilir?

Dişlerde hassasiyet oluşması, çeşitli durumların habercisi olabilir. Diş çürükleri, diş eti çekilmeleri, diş sıkma ve gıcırdatma, diş ve kök çatlakları gibi durumlar diş hassasiyetine sebep olabilir. Bunun yanı sıra hatalı diş fırçalama alışkanlıkları ve yanlış beslenme alışkanlıkları da diş hassasiyetinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Ağız ve diş sağlığınızı korumak için neler yapabilirsiniz?

Ağız ve diş sağlığının korunması için yapılması gerekenler arasında düzenli ve doğru diş temizliği önemli bir yer tutar. Diş plağı oluşumu, dişlerin düzenli ve doğru bir şekilde temizlenmediği durumlarda meydana gelir ve içerisinde birçok bakteri barındırır. Bu bakteriler hızla asit üretirler ve dişlerinize zarar verirler. Bu nedenle, diş plağı oluşumunu geciktirmek veya düzenli olarak uzaklaştırmak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız ve diş ipi kullanmanız gerekmektedir.

Ağız ve diş sağlığı için yapabileceğiniz bazı önlemler vardır. Bunlardan biri, günde iki kez dişlerin fırçalanmasıdır.

Ayrıca, diş hekimi tarafından düzenli olarak yapılan profesyonel temizlik işlemi, diş ipi kullanımı ve ağız gargara ve boğaz spreylerinin kullanımı da diş ve diş eti sağlığını korumada yardımcıdır. Bu doğal ürünler, ağız içi yaraların rahatlamasına, kanamaların azalmasına ve dış etkenlere karşı da bariyer etki göstererek, korunma sağlayabilir.

Ayrıca, fırçalama sırasında diş yapısının zarar görmemesi için doktorunuza danışarak uygun fırça ve fırçalama şekli hakkında destek alabilirsiniz. Asidik sıvılar ve hasarlı diş yüzeyleri hassasiyete neden olabileceğinden, tüketilen gıdalara dikkat edilmelidir. Hassasiyet giderici diş macunları da hassas dişlere yardımcı olabilir. Son olarak, düzenli doktor kontrolü ihmal edilmemelidir.

Bu sayfada toplum sağlığını yönlendirecek kesin bilgiler yer almamaktadır.

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/soguk-havalar-dislerinizi-

Elif Gül İçtin. Dünya Sağlık Örgütü 2003 Dünya Ağız Diş Sağlığı Raporu’nun Değerlendirilmesi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi. Halk Sağlığı ABD. Bitirme Tezi. İzmir, 2013

Ağız ve diş sağlığı. www.reelsektor.com.tr. 24 Kasım 2014.

https://kirikkaleism.saglik.gov.tr/TR-160272/18–24-kasim-toplum-agiz-dis-sagligi-haftasi.html#

 

Ürünlerimize göz atın;

Propomix Sprey
Hindistan Cevizi Yağı

Propomix Sprey