Bahar Burnunuzdan Gelmesin
Bahar aylarında çiçeklerin açması, doğanın yeniden canlanması hepimiz için güzel bir olay olsa da, birçok insan için bahar ayları beraberinde alerjik reaksiyonları da getiriyor.
Vücudun normalde zararlı olmayan maddelere karşı verdiği aşırı tepki alerji olarak adlandırılır.Bu abartılı cevap bazen tüm vücutta, bazen de vücudun bir kısmında olabilir. Alerji çok sık görülen bir hastalıktır ve genetik yatkınlık ve çevresel faktörler alerjinin ortaya çıkışında önemli rol oynar. İmmün sistemi normalde vücudumuzu bakteri, virüs gibi mikroplara ve zararlı maddelere karşı korur. Ancak bazen normalde zararlı olmayan maddelere karşı immün sistem abartılı cevaplar vererek alerjiye sebep olabilir.Alerjik hastaların immün sistemleri bazı maddelere karşı aşırı hassastır ve bu maddelerle karşılaştıklarında immün sistem kontrolden çıkar ve kaşıntı, kızarıklık, şişme, spazm, göz yaşarması, burun akıntısı gibi alerjik şikayetler ortaya çıkar.
Alerjiyi başlatan maddeye alerjen denir. En yaygın alerjenler polen, küf, hayvan tüyleri, ev tozu, ilaçlar ve gıdalardır. Bazı durumlarda, alerjik reaksiyonlar alerjenler olmadan da ortaya çıkabilir. Örneğin güneş ışığı, soğuk, titreşim de bazı insanlarda alerji yapabilir. Alerjik hastalıklara genetik yatkınlık vardır ve hem annede hem babada alerji var ise büyük ihtimalle çocukta da olacaktır.
Alerjinin en iyi tedavi yöntemi, alerjenlerden kaçınmaktır. Alerjik reaksiyona neden olan faktörlerden uzak durmak, en iyi korunma yöntemidir. Alerji tetiklendikten sonra antialerjik ilaçlar kullanılabilir. Doğal bir kaynak olan çörekotu, alerjik durumlarda destekleyici olarak kullanılabilir. Düzenli kullanıldığında, çörekotunun bağışıklık sistemini dengede tutarak, alerjik semptomların rahatlamasına yardımcı olduğu gösterilmiştir.
Bu sayfada toplum sağlığını yönlendirecek kesin bilgiler yer almamaktadır.
Kaynaklar:
- http://enfeksiyonhastaliklari.com/alerji/?print=pdf
- http://e-kutuphane.teb.org.tr/pdf/tebhaberler/ocak_subat07/9.pdf
Ürünlerimize göz atın;
Çörekotu Yağı
Nigefix Sprey